Alida Form är en liten kreativ designbyrå som fokuserar på att ge företag och produkter en unik och personlig identitet. Byrån startade 2009 i Norrköping. Med ett nätverk av samarbetspartners, allt från fotografer, skribenter och programmerare, tar Alida Form sig an både mindre och större uppdrag inom grafisk formgivning och kommunikation.
Jag som driver Alida Form heter Alida Andersson, en lugn och handlingskraftig norrlänning som kom till Norrköping för att studera grafisk design och kommunikation på universitetet. Jag bor numera på en gård på östgötaslätten med min familj. Jag brukar beskriva mig själv som en formsäker kreatör som älskar att skapa.
Vad gör Alida Form? Det kan handla om att ta fram en logotyp eller en grafisk profil, förpackningsdesign eller trycksaker som magasin eller broschyrer. Jag kan ansvara för helheten och alla steg; från uppstart till leverans. Som egenföretagare är jag van vid att jobba med flera projekt parallellt.
Sobert eller färgstarkt. Stilrent eller detaljrikt. Att hitta den rätta formen för ett varumärke eller en produkt handlar om att ringa in en känsla. Känslan följer med i allt från typografi, färgval, grafiska element, foton eller illustrationer. I nära samarbete med kunden kommer jag fram till hur produkten eller varumärket ska presenteras. Vissa kunder vet precis vad de vill ha, medan andra ber mig att släppa loss min kreativitet och skapa något helt från grunden.
Jag har mitt kontor på kontorshotellet Tegelborgen i centrala Norrköping, precis vid industrilandskapet. I dessa vackra lokaler, som jag delar med andra entreprenörer, sker kreativa underverk varje dag.
Hör gärna av dig!
E-post: alida@alidaform.se
Telefon: 073-086 92 14